top of page

Klik za NEnasilje


U partnerstvu sa udrugom S.O.S. Virovitica , nositeljicom projekta , udruga „Pričalica“ provodila je aktivnosti i izradila film o nasilju na internetu, pod nazivom „Klik za NEnasilje“. Aktivnosti je provodila autorica filma Snježana Lančić sa djecom polaznicima Dramskog studija Kazališta Virovitica i jednim djetetom iz udomiteljske obitelji koje je izrazilo želju sudjelovati. U prvoj fazi provedena je rasprava na temu internetskog nasilja, pri kojoj su korištena javno objavljena istraživanja i članci kao npr: http://hrkids.online/prez/EUKidsOnlineHRfinal.pdf

U filmu pratimo dvije priče koje su djeca i mladi Dramskog studija Kazališta Virovitica odabrali kao neklišeizirane i inovativne osobito u dijelu koji ističe ulogu i odgovornost roditelja.

Nakon provedene rasprave uslijedile su glumačke probe,organizacijski poslovi i pripreme, snimanje u vanjskom i unutarnjem prostoru, obrada materijala, montaža i finalno igrano-dokumentarni film. Unatoč problemima izazvani epidemijom, uz poštivanje epidemioloških mjera uspjeli smo realizirati aktivnosti i film.

Rasprava je provedena u Kazalištu Virovitica sa 20 polaznika Dramskog studija, dok u filmu glumi 8 polaznika.
Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page