top of page

15. FeDOr Festival dramskog odgoja


Cilj festivala  je promicanje dramskog i kazališnog odgoja, te razvoj kulturno umjetničkog stvaralaštva; afirmacija djece imladih i poticanje na sudjelovanje u procesu odgoja kroz dramu, za život i za umjetnost. Umrežavanje institucija i organizacija koje se bave odgojno-obrazovnim i kulturno-umjetničkim djelatnostima. Istraživanje i implementacija pozitivne europske prakse.

 

FeDOr  je osmišljen kao serija predstava, radionica i prezentacija, a uključuje i upoznavanje sudionika i gostiju sa kulturno-povijesnim i prirodnim znamenitostima gradova u kojima se održava, a koje vežu zajedničke kulturno povijesne činjenice.

 

Svake godine održava se i okrugli stol gdje dramski pedagozi govore o svojim praktičnim  iskustvima i izazovima u radu, ali i predlažu rješenja.

                       

Festival se održava u tri dijela,  i slijedećim terminima:

 

  1. Revija;  prezentacija dramskih ostvarenja djece i mladih  te voditelja dramskih aktivnosti te     

                     njihova afirmacija. Mjesto održavanja Kazalište Virovitica.

        25.05.2024. 16:30 sati „Kako je nastradala Zuki“ dramska igra, Art Club – Ilica 43A, voditeljice   

                                Snježana Lančić i Danijela Duvnjak,

       18 sati  „Kradljivci stripova“ Dramski studio Kazališta Virovitica

       19 sati   Okrugli stol s temom  „Iskustva, izazovi i rješenja“ Kazalište Virovitica

        09.06.2024. 19. sati „Partija karata“ Dramski studio Kazališta Virovitica, vod, Snježana Lančić

 

  1. „Halo Pejačevići“ radionice i prezentacija ( uzrast 5-18 godina);  Mjesto održavanja Virovitica: od 12.- 14.8.2024. u Kazalištu Virovitica. Radionice od 10-13 sati i 17-20 sati

 

 

  1. „Vremeplov- tragovima BeleIV“ ;  radionice i prezentacija. ( uzrast 5-18 godina) Mjesto održavanja Zagreb, od 19.-21.08.2024. Radionice od 10-13 sati i 17-20 sati, u prostoru Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu Ilica 43/1 i u Parku Bele IV

 

Pričalica od 2019. u partnerstvu sa Zavičajnim društvom Virovitičana u Zagrebu, u dijelu zavičajne baštine provodi aktivnosti festivala FeDOr. Teme koje vežu Zagreb i Viroviticu pronalazimo kod grofovske obitelji Pejačević i povijesno proglašavanje Zagreba ( Gradeca) slobodnim kraljevskim gradom, od kralja Bele IV u Virovitici 1242.  Već 14 godina te teme okupljaju zainteresiranu djecu i mladež. Festival se 8 godina održavao i na Rabu. Tragovi Bele IV iz tog vremena, kao i tragovi grofova Pejačevića prelaze naše granice i stavljaju nas u europski kontekst, u društvenom, kulturnom i gospodarskom smislu.

U obradi sadržaja, koristit ćemo se dramskim tehnikama i metodama te svim alatima koje nam drama i kazalište pružaju. Kroz brojne dramske igre i vježbe, kombinirajući ples i glazbu razvijat će se kreativnost polaznika, a osim svog edukativnog karaktera aktivnosti će na moderan način imati snažan utjecaj na socijalizaciju djece i mladih, razvijanje prijateljskih odnosa, motivaciju i osvješćivanje potrebe za osobnim doprinosom za razvoj lokalne, a i šire zajednice.   Korisnici projekta: direktni- djeca i mladi od 5 – 18 godina ukupno 50, indirektni- djeca, mladi i odrasli, ljubitelji dramskog izričaja, slučajni prolaznici, građani svih dobnih skupina,   ukupno 150.

 

 

Radionice: 

1. Potraga za blagom, voditeljica Snježana Lančić;,

2. Pripovjedanje, voditeljica Snježana Lančić,   

3. Vođena fantazija voditeljica Dorotea Blažinčić;

4. Borbe na sceni voditeljice Snježana Lančić i Danijela Duvnjak

5. Glazba i vrijeme voditelj Tomislav Slavić,

6. Tijelo u pokretu voditeljica Danijela Duvnjak,

7. Lutka i ja voditeljica Snježana Lančić.

 

Autorica, koordinatorica i voditeljica aktivnosti: Snježana Lančić

 

Kontakt : mob: 0996732320     D O B R O D O Š L I     !!!!!!!!!!!

 

Festival se održava u organizaciji udruge „Pričalica“, uz financijsku potporu Virovitičko-podravske županije i u partnerstvu sa Kazalištem Virovitica, Zavičajnim društvom Virovitičana u Zagrebu, Gradom Virovitica, Zavičajnom Zajednicom Široki Brijeg, u suradnji sa Učeničkim domom Virovitica i KUC-om Virovitica!Comments


Commenting has been turned off.
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page