top of page

Posjet partnerima u Rumunjskoj

U sklopu projekta međunarodne suradnje By Fairy Tales to Reality – Conflict Resolution projektni tim OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja i udruge Pričalica posjetio je partner školu Sava Popovici Barcianu iz mjesta Rasinari u Rumunjskoj.

Putovanje je realizirano u sklopu završne faze projekta kojom je predviđena međusobna prezentacija predstava forum kazališta. Izvedbe oba tima bave se aktualnom problematikom sukoba čiji je krajnji cilj potaknuti gledatelje da ponude moguća rješenja.

Posjet je trajao četiri dana tijekom kojih su oba tima provela vrijeme sudjelujući u zajedničkim radionicama, obilascima znamenitosti i neformalnim druženjima. Istaknuli bismo posjet obližnjem gradu Sibiu, jednom od najvažnijih kulturnih središta Rumunjske te svjetski poznatom dvorcu grofa Drakule u Branu.

Ugodno nas je iznenadila gostoljubivost domaćina koju su nam pokušali na svaki način ugoditi te se nadamo da ćemo i mi biti u mogućnosti uzvratiti istom mjerom prilikom njihovog posjeta u kolovozu ove godine.

Posjet je raeliziran sredstvima iz zaklade Erste, a ovom prilikom želimo se zahvaliti i Gradu Virovitici, županijskoj turističkoj zajednici i Općini Lukač za doprinos u realizaciji.

Putovalo se u sastavu: Bakić Ana, Bilić Valentino, Blažević Ivan, Bukvić Dijana, Čugalj Antonela, Draganić Ana, Knežević Josip, Lješčak Mario, Meštrić Dorja, Sabo Viktorija, Štefović Petar, Topolovčan Elena (učenici) i Bešić Oliver, Galović Andreja, Slavić Ivan, Šipek Tomislav, Galović Sanja, Lančić Josip, Lančić-Prpić Snježana, Weiss-Bešić Danijela - učitelji i stručni suradnici iz Udruge ''Pričalica''.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page