top of page

12. Festival dramskog odgoja - FeDOr 2021


Nastavljamo naše festivalske aktivnosti i pozivamo sve zainteresirane za dramu, igru i avanturu da nam se pridruže. Odaberite priču: „Halo Pejačevići“ i sudjelujte u Virovitici, Kazalite Virovitica,

od 10. -13.08.2021. svaki dan od 16 -20 sati, ili „Vremeplov – tragovima Bele IV“ u Zagrebu, Ilica 43,

od 26.-29.08.2021. od 16-20 sati. Informiraj se na info@pricalica.com ili 099/6732 320 Imajte hrabrosti biti sretni!


Pozivamo vas na dramske radionice „Vremeplov – tragovima Bele IV“ treći je dio festivala FeDOr koje će se održavati u Zagrebu, u Ilici 43, Pozivamo vas na dramske radionice ; - od 26.-29.08.2021. - od 16-20 sati. Informiraj se na info@pricalica.com ili 099/6732 320 Pridružite nam se u velikoj dramskoj avanturi! Imajte hrabrosti biti sretni!


12. festival dramskog odgoja - FeDOr 2021


Cilj festivala je promicanje dramskog i kazališnog odgoja, te razvoj kulturno umjetničkog stvaralaštva uopće; afirmacija djece, mladih i odraslih i poticanje na sudjelovanje u procesu odgoja kroz dramu, za život i za umjetnost. Umrežavanje institucija i organizacija koje se bave odgojno-obrazovnim, kulturno-umjetničkim i turističkim djelatnostima. Istraživanje i implementacija pozitivne europske prakse.

Festival je osmišljen kao serija predstava, radionica i prezentacija, a uključuje i upoznavanje sudionika i gostiju sa kulturno-povijesnim i prirodnim znamenitostima gradova u kojima se održava, a koje vežu zajedničke kulturno povijesne činjenice.

Festival se održava u tri dijela, sa pripremnim i završnim aktivnostima od 01.01. -30.09.2021. - i slijedećim terminima:


1.„Revija“ prezentacija dramskih ostvarenja djece i mladih i njihova afirmacija. Radionica za mentore i rasprava sa zaključcima. Mjesto održavanja; Kazalište Virovitica, 26.05.2021. 16-19 sati


2.„Halo Pejačevići“ predstava je koja će se graditi kroz 7 dramskih radionica sa polaznicima uzrasta od 12-28 godina, koji će kroz brojne dramske igre i vježbe, kombinirajući ples i glazbu prolaziti stvaralački proces i od povijesnih zapisa razvijati priču a onda i predstavu.

Na radionicama ćemo se baviti karakterizacijom likova obitelji Pejačević koje vežemo za Virovitičko vlastelinstvo, te društvene odnose druge polovine 18-og stoljeća . Mjesto održavanja Virovitica od 10 .- 13.08.2021. , predstava 13.08.2021. u 17:00 sati u Kazalištu Virovitica ili vanjskom prostoru ovisno o vremenu..


3. „Vremeplov-tragovima Bele IV“ predstava je koja će se graditi kroz 7 dramskih radionica sa polaznicima uzrasta od 12-20 godina, koji će kroz brojne dramske igre i vježbe, kombinirajući ples i glazbu prolaziti stvaralački proces i od povijesnih zapisa razvijati priču a onda i predstavu. Mjesto održavanja Zagreb, od 26.-29.08.2021. 16-20 sati, u prostoru Zavičajnog kluba Virovitičana u Zagrebu; Ilica 43 i u Parku Bele IV.

1242. godine (13. stoljeće) Ugarsko-Hrvatski kralj Bela IV u Virovitici je poznatim dokumentom Zlatna bula proglasio Zagreb slobodnim kraljevskim gradom. Povijesni događaj koristimo za dramsku igru i za učenje. Kombinacija drame, animacije lutaka, žongliranja, akrobacije s video projekcijom srednjovjekovnih sadržaja kao sastavnih dijelova priče rezultira interaktivnom, inovativnom predstavom.


Radionice:

1. Potraga za blagom, voditeljica Snježana Lančić; glumica i dramska pedsgoginja

2. Pripovjedanje, voditeljica Snježana Lančić,

3. Vođena fantazija voditeljica Snježana Lančić;

4. Borbe na sceni voditeljice Snježana Lančić i Danijela Duvnjak, plesna pedagoginja

5. Glazba i vrijeme voditelj Tomislav Slavić, mr.povjesti umjetnost

6. Tijelo u pokretu voditeljica Danijela Duvnjak,

7. Lutka i ja voditeljica Snježana Lančić.


Ukupno aktivnosti 39 sati bez organizacije i pripreme. Polaznici djeca i mladi, 20 po manifestaciji.

Ukupno 60 direktnih korisnika.

Projektni tim :

1. Snježana Lančić , glumica sa stalnim angažmanom u Kazalištu Virovitica i dramska pedagoginja. 11 godina iskustva u organizaciji festivala dramskog odgoja. Zaduženja u realizaciji projekta: organizacija, voditeljstvo radionica, koordinacija.


2. Danijela Duvnjak, voditeljica plesnih skupina u "Kulturno-umjetničkom centru Virovitica" već 26 godina, i predsjednica od 2001. godine. U dugogodišnjem radu educira se i usmjerava na suvremene plesne tehnike i izražavanje pokretom. Zaduženja u realizaciji projekta: koordinacija aktivnosti i voditeljstvo radionice.

3- Tomislav Slavić, mr.povijesti umjetnost, sudjeluje u svim aktivnostima udruge. Zaduženja u realizaciji projekta: organizacija, voditeljstvo radionica, koordinacija. Sklopit će se autorski ugovor za honorirenje projektnih aktivnosti.

18 volontera pedagoške struke i mladih koji su dugogodišnji polaznici dramskih aktivnosti.

Partneri: Kazalište Virovitica, Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu, Kulturno umjetnički centar Virovitica.

Probe i predstava će se profesionalno snimati. Promidžbu ćemo osigurati tiskanjem promidžbenog materijala, na web stranici Pričalice, putem medija i društvenih mreža. Provest će se unutarnja evaluacija.


Autorica

Snježana Lančić


Comentários


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page