top of page

VODITELJICA: Snježana Lančić - glumica i dramska pedagoginjaSa 14 godina počela je igrati u predstavama sa profesionalnim ansamblom, a sa 18 godina dobiva stalni angažman u Kazalištu Virovitica.

Do sada je odigrala preko 130 uloga od kojih mnoge najpoželjnije ženske role kao npr. Lora u „Staklenoj menažeriji“ -Tennessee Williamsa ,  Silvie u „Igri ljubavi i slučaja“ -Marivauxa ,  Suzane u „Jahačima apokalipse“ Ivana Bakmaza,  Kate u „ Biser Kati“  J. Kozarca-M.Sršena,  Virginie u „ Mladoženji Barillonu“ i Marte Packarel u „ Mačku u vreći -  Feydeaua,  Ane u „ Treba se znati ponašati“ A.Ayckborn ,  Magde „ Sprovodu“ Drozdovskog,  Ajale u „Vjenčanom listu“ E. Kishona,  Viktorije u „Kafiću“ Hrvoja Hitreca , Eve u „ Revoluciji u dvorcu „ Fadila Hadžića,  Tonke u „Čarugi“ I. Kušana , Agnze u „Školi za žene“  Moliere , Luciane u „Komediji zabune“, Ariela u „Oluji“ , Celije u „Kako vam drago „ W. Shakespearea,  Lukrecije u „Mandragoli „  N. Machiavellia,  Cecily u „Važno je zvti se Ernest“ O. Wildea, Marte u „Prafaustu „ J.W.Goethea, Mirandoline u istoimenoj komediji C.Goldonija,  Arine u „Ženidbi „ Gogolja“ , Charlotte Ivanovne u „Višnjiku“  A.P. Čehova,   Gospođice Casewell  u „Mišolovci“ A. Christie, Eleonora u „Tangu“ Slavomira Mrožeka... i brojnih jednako zanimljivih, zahtjevnih i važnih uloga u predstavama za najmlađe;  Pepeljuga, Marica u „Ivici i Marici“, Ofelija u „Ofelijinom kazalištu sjena“ M. Endea, Snježobjela  u „ Mačkama“ , Elizabeta u „Šali maloj“ Z. Krilića,  Bijele šeširiće u „Gospodin Mrak i tri bijela šeširića“Silvije Šesto, Sim u „Palac Sim,  Palac Tam“, Silvije Šesto,...

Za ulogu Elizabete u predstavi „Šala mala“ Zlatka Krilića 2026. godine dobila je nagradu za najbolju glumicu na  „Naj, naj,naj...“ festivalu u Zagrebu. Žiri festivala je satavljen od pet kritičara.

Predstava „Ofelijino kazalište sijena“ 1999.godine nominirana je za Nagradu Hrvatskog glumišta za  najbolju predstavu za djecu i mlade. 

Od 1998. educira se na radionicama i seminarima Hrvatskog centra za dramski odgoj.

2010  uz svoj umjetnički angažman, bavi se dramsko pedagoškim radom sa djecom i mladima i vodi Dramski studio Kazališta Virovitica. Već iste godine jedan polaznik dramskog studija odlazi na europske dramske susrete u Belgiju, a do danas ih je na istim susretima sudjelovalo sedmero.

 

2008. godine jedna je od osnivača „Pričalice“, udruge koja nizom aktivnosti i projekata, promiče dramski i kazališni odgoj.

 

2011. vodi Hrvatski dramski tim na sedmodnevnu radionicu „Radioactivity“ u Bad Segeberg kod Hamburga.

 

Od 2015.  do  2017. Koordinatorica je u erazmus+ projektu strateškog partnerstva pod nazivom „Having a theater inside“.  „Pričalica“ i polaznici dramskog studija Kazališta Virovitica nositelji su zahtjevnih aktivnosti „Drama u edukaciji“ koje su se provodile u Hrvatskoj. Aktivnosti su se  provodile i u zemljama partnerima, Litva ( „Drama u radu sa djecom s posebnim potrebama“, Turska ( Kazalište sjena), Bugarska ( Mjuzikl), Portugal ( Fizički teatar) i Poljska( Dramske igre).

 

Šest polaznika Dramskog studija Kazališta Virovitica danas su glumci lutkari sa profesionalnim angažmanima.

 

Kroz dramske aktivnosti obrađuje i suvremene društvene teme te koristi medij filma kao trajnu bilješku. Fim „In“ prepoznat je kao primjer dobre prakse u Briselu na Konferenciji o prevenciji kriminaliteta 2020. Godine..

 

2021. dobiva Priznanje od Grada Virovitice za poseban doprinos hrvatskom glumištu i dramsko- pedagoškom radu sa djecom i mladima.

Comentários


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page