top of page

Predstavljen projekt „Budi In“ „Pričalice“ i Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu


Udruga „Pričalica“ i Zavičajno društvo Virovitičana, u srijedu, 16. lipnja održali su prezentaciju partnerskog projekta „Budi In“ i projekciju kratkog igranog filma „In“, koji će kao i ostale partnerske projekte provoditi u prostoru dobivenom od Grada Zagreba na korištenje, a koji se nalazi u Ilici 43, u Zagrebu.

Predsjednik Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu Neven Petrović svečano je stihovima nedavno preminulog Virovitičana u Zagrebu Mirka Kovačevića otvorio događanje, pozdravio prisutne i najavio nastavak aktivnog rada Društva i otvaranje novih projekata.

Snježana Lančić, autorica većine projekata udruge „Pričalica“ podsjetila je na događanje od prije dvije godine i predstavljanje prvog partnerskog projekta „Vremeplov-tragovima Bele IV“ koji je u sklopu 11. FeDOr-a, Festivala dramskog odgoja, održan po prvi put prošle godine u Zagrebu, ove godine se nastavlja u sklopu 12. FeDOr-a.

Kao što je najavljeno, ovoga puta predstavljen je partnerski projekt „Budi in“ kojim će se u radu s djecom i mladima artikulirati važne društvene pojave. Kratki film „In“ koji je prikazan, sadržajno se bavi internetskim nasiljem među mladima, a pod istim nazivom uspješno je održan prvi ciklus preventivnog projekta u školama Virovitičko-podravske županije, u partnerstvu s Policijskom upravom virovitičko-podravske županije uz suglasnost načelnika Siniše Kneževića i Ravnateljstva policije RH, a aktivnosti su realizirali policijska službenica Ana Kratohvil-Katić, Dražen Huzjak i Snježana Lančić.

„Pričalica“ se kroz sve svoje aktivnosti, gotovo uvijek u partnerstvu s Kazalištem Virovitica, bavi dramskim odgojem i nadogradnja je kontinuiranom radu s djecom i mladima u Dramskom studiju. Nadogradnja su prilike koje je „Pričalica“ pružila polaznicima za sudjelovanje na Europskim dramskim susretima, zatim projektu strateškog partnerstva , Erazmus + programa „Having a theater inside“ i „FeDOr“ . Nakon prikazivanja filma, videom su skup pozdravili Iz Osijeka glumci u filmu „In“; Dorotea Blažinčić, studentica treće godine predškolskog odgoja, Matea Bartulović, studentica treće godine medijske kulture, Martina Žagar, studentica treće godine arhitekture, Davor Tarbuk, student treće godine glume i lutkarstva i uživo Katarina Han, učenica trećeg razreda gimnazije u Virovitici, elokventno i zrelo svjedočili su svoje višegodišnje iskustvo u aktivnostima „Pričalice“. Program je vodila Elizabeta Pinter, nagrađivana studentica komunikologije, isto Virovitičanka.

Za kraj, u ime Ravnateljstva policije RH obratio se Nikša Jelovčić. Istaknuo je da su ovakvi primjeri suradnje s civilnim sektorom poželjni i korisni i dodao da od iduće školske godine film „In“ ulazi kao alat za preventivne aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj.

Zaključeno je da Virovitica i Virovitičani sa Zagrebom imaju čvrste veze i da zajedno možemo istraživati kako povijesne tako i suvremene teme. Događanje su svojim prisustvom podržali saborska zastupnica Vesna Bedeković i sveučilišni profesor Branko Grisogono.

Nositelj projekta je „Pričalica“, dok su partneri Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu i S.O.S. Virovitica. Pokrovitelji i donatori su Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija i Turistička zajednica grada Virovitice.


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page