top of page

Kazališnim kampom „Vremeplov-tragovima Bele IV“ u Zagrebu je završio 13. FeDOR


Ovogodišnji Festival dramskog odgoja FeDOr održan je u tri dijela: „Revija“ koja je 20.06.2022. završila okruglim stolom na temu „Dramsko stvaralaštvo djece i mladih nakon korone“. Ksenija Petrinec, Suzana Sokele, Maja Bašnec, Ivana Molnar, Danijela Duvnjak, Renata Kovač, i Snježana Lančić, zaključile su da se unatoč nepovoljnim okolnostima dramska aktivnost u školama i dramskim grupama odvijala dinamično i kvalitetno.


Drugi dio „Halo Pejačevići“ održan je od 12 do 16. kolovoza sa završnom uličnom predstavom u kojoj smo pratili najvažnije okolnosti pod kojima se obitelj Pejačević našla u Virovitici. Kako su dobili titulu grofa? Zašto su i danas toliko važni za nas?


Treći dio „Vremeplov-tragovima Bele IV“ održan je u Zagrebu od 23.-26. Kolovoza. Radionice su se održavale u dvorani Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu, a opet je kroz dramu i igru otvoren dio povijesti koji veže gradove Viroviticu i Zagreb.


Dramske tehnike i metode odličan su alat za igru, edukaciju i razvoj kreativnosti kod djece i mladih. Osim toga na moderan način imaju snažan utjecaj na socijalizaciju djece i mladih, razvijanje prijateljskih odnosa, motivaciju i osvješćivanje potrebe za osobnim doprinosom za razvoju lokalne i šire zajednice.


Na svim aktivnostima direktno je sudjelovalo 36 polaznika, a sve radionice vodio je projektni tim u sastavu Snježana Lančić, autorica projekta, voditeljica radionice Vođena fantazija , pripovjedanje, potraga za blagom, borbe na sceni i lutka i ja; Danijela Duvnjak, plesačica i plesna pedagoginja,voditeljica radionice tijelo u pokretu; i Tomislav Slavić, voditelj radionice glazba i vrijeme i vodstvo po povijesnim lokalitetima.


13. FeDOr održan je u organizaciji udruge „Pričalica“ i partnera: Kazalište Virovitica, Grad Virovitica, Kulturno umjetnički centar- studio za suvremeni ples iz Virovitice

Pokrovitelji Festivala: Ministarstvo kulture i medija, Grad Virovitica, Učenički dom Dore Pejačević u Zagrebu.Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page