top of page

Završna diseminacija rezultata projekta Coaching and Guidance of Women Victims of Domestic Violence

U petak 29 ožujka 2019 je u Kazalištu Virovitica održana završna diseminacija rezultata projekta Coaching and Guidance of Women Victims of Domestic Violence kojeg je Udruga Pričalica provela uz financijsku pomoć Europske komisije u okviru ključne akcije 1 programa Erasmus+ odobrenog od Agencije za mobilnost i programe EU. Projekt se temelji na pristupu koji kombinira metode pripovijedanja i coachinga, a utemeljen je na spoznajama iz neuroznanosti. Coaching je metoda koja polazi od pretpostavke da svaka osoba posjeduje vještine koje su joj potrebne da dosegne svoj cilj te nudi načine prelaženja preko prepreka u ostvarenju tog cilja.

Virovitička glumica i voditeljica projekta Snježana Lančić, naglasila je važnu ulogu pripovijedanja u oblikovanju slike o sebi. Naime, prema njezinim riječima, pripovijedanje nije samo pričanje priča. Naše pamćenje sastoji se od priča koje si govorimo o događajima koje smo proživjeli. Te priče oblikuju naše misli, naše ponašanje, naša uvjerenja pa na kraju i samu našu sudbinu.

Primarius dr. Elvira Koić, psihijatrica izjavila je da je projekt pokazao kako je kombinacijom pripovijedanja i coachinga u skupinama podrške moguće u značajnoj mjeri postići duboko osvješćivanje vlastite situacije i analize mikro i makro situacije te preuzimanje inicijative od strane ciljane skupine odnosno žena, žrtava obiteljskog nasilja da se obrate za pomoć odnosno da pokušaju promijeniti svoju situaciju uz što manje posljedice.

Ovaj projekt proveden je u partnerstvu s Odjelom za javno zdravstvo Opće bolnice Virovitica i udrugom S.O.S. Virovitica, a ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije. Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page